Az Iglesias y Minería a Laudate Sí által inspirált keresztény nem kormányzati szervezetek latin-amerikai platformja, amely egy kötelező érvényű emberi jogi szerződést szeretne létrehozni a latin-amerikai kitermelő multinacionális vállalatok visszaéléseinek megakadályozására. Az Entidades fraternas de Iglesias y Minería leírja azt a 24 civil szervezetet, amely a platform része, és tartalmazza a Kolumbiai Egyházközi Bizottságot az Igazságosságért és Békéért, amellyel a Redes Cristianas Aquinói Szent Tamás közösség Kolumbia Csoportja szoros kapcsolatot ápol.

Európában a következő szervezetekkel koordinálják CIDSE :

Katolikus társadalmi igazságossággal foglalkozó szervezetek nemzetközi családja vagyunk, amely a szegénység és az egyenlőtlenség felszámolásáért, a rendszerszintű igazságtalanság, az egyenlőtlenség és a természet pusztulása elleni küzdelemért, valamint az igazságos és környezeti szempontból fenntartható alternatívák előmozdításáért dolgozik.

Council of EU approves the Corporate Sustainability Reporting Directive. Ez a nyilatkozat az EU valamennyi nyelvén elérhető. A kellő gondosságról szóló második irányelv az Európai Parlament jóváhagyására vár. 2022. november 10-én az EU madridi küldöttségében levetítették The Illusion of Abundance (A bőség illúziója) című filmet, amely a guatemalai, perui és brazíliai bányászati és energetikai multinacionális vállalatok súlyos emberi jogi jogsértéseit mutatja be, ahol a Tüv Süd német biztosítótársaság garanciát vállalt a Vale brumadinha-i gátjára, noha az összeomlás veszélye fenyegette. A gát aztán összeomlott, és 272 alkalmazottat ölt meg. A két uniós irányelv célja, hogy a multinacionális vállalatokat, valamint azok igazgatóit és vezetőit felelőssé tegyék az emberi jogok és az éghajlatváltozás megsértéséért, és megkönnyítsék az érintettek számára, hogy az uniós multinacionális vállalatok vagy az EU-ban működő nem uniós vállalatok világszerte követeléseket nyújtsanak be. See also the report in Business & Human Rights Resource Centre amely francia, német, spanyol, portugál, orosz és ázsiai nyelven is olvasható. Ezeken a nyelveken heti hírleveleket olvashat.

Javasoljuk, hogy működjünk együtt a CIDSE tagjaival a saját országainkban annak érdekében, hogy a multinacionális vállalatok változtassanak vállalati politikájukon, hogy az emberi jogok és az éghajlatváltozás elleni intézkedések elsőbbséget élvezzenek a vállalati nyereséggel szemben.